Povijest i razvoj RO.Tehnologije d.o.o.

Tvrtka RO - tehnologija d.o.o. za inženjering nastala je 1991. godine kao nasljednik WIRTGEN zastupstva za Hrvatsku i u svojoj je djelatnosti nastavila razvijati njihov zastupnički program.

Predstavnici smo WIRTGEN GROUP iz Njemačke, jedne od najvećih svjetskih grupacija za proizvodnju strojeva za cestogradnju  i održavanje cesta, u čijem sklopu se nalaze renomirane tvrtke koje proizvode asfaltne finišere (J.Vögele AG), valjke za asfalt i zemljane radove (Hamm AG), glodalice za asfalt, remiksere, recyclere, betonske finišere (Wirtgen GmbH), mobilne drobilice (Kleemann GmbH) i ostalu tehnologiju vezanu za izgradnju i održavanje kolničke konstrukcije te rudarstvo i gradnju tunela kao zasebnu liniju. Isto tako isporučujemo “ključ u ruke” kompletna postrojenja za izradu asfalta - asfaltne baze - (Benninghoven GmbH & Co.KG), koje praktično primjenjuju od Vas traženu tehnologiju jer kao energente koriste laka i teška ulja odnosno plin.

 

         

U sklopu naše djelatnosti zastupanja  i after-sale servisa za gore navedene proizvode, našim strojevima i rezervnim dijelovima snabdijevamo vodeće hrvatske tvrtke iz područja cestogradnje i održavanja cesta (Viadukt, Hidroelektra-Niskogradnja, Zagrebački Holding, Strabag/BMTI, Osijek-Koteks, Gravia Osijek,  Gradnja Osijek, Unikom Osijek, Cestorad Vinkovci, Konstruktor-Inženjering, Cestar Split, Cesta Varaždin, PZC Varaždin, Cesta Pula, Istarske ceste, GP Krk, Ceste Rijeka, Dubrovnik ceste, Ceste Karlovac i mnoge druge).

Strojevi iz našeg zastupničkog programa prisutni su na svakom značajnijem cestovnom gradilištu (kako u Hrvatskoj tako i diljem svijeta), bilo da se radi o novoj izgradnji ili radovima obnavljanja i proširenja kolnika, te su dali svoj veliki doprinos u izgradnji glavnih cestovnih pravaca u Hrvatskoj kao što su autocesta Rijeka-Zagreb te autocesta Zagreb-Split, i još uvijek to čine. Prepoznatljiva zelena naših finišera, bijelo-narančasta naših glodalica za asfalt, narančasta naših valjaka te plava naših mobilnih drobilica, boje su koje ćete sigurno uočiti prolazite li uzduž poteza na kojima se vrše radovi izgradnje ili sanacije te održavanja cestovne konstrukcije.

 

           


(c) 2023 Ro-tehnologija Hrvatska