KLEMMAN NOVOSTI NA INTERMATU 2009

 

KLEEMANN MR 130 Z I MR 100 Z NA SAJMU "INTERMAT 2009" U PARIZU

Na ovogodišnjem sajmu graditeljstva u Parizu - Intermat 2009 - Kleemann će, u suradnji s podružnicom Wirtgen Francuska, izložiti svoje udarne drobilice MOBIREX MR 130 Z i MOBIREX MR 100 Z. Te dvije drobilice u sebi spajaju sofisticirani i funkcionalni dizajn stroja s robusnom konstrukcijom i ekonomičnošću – istovremeno postižući izrazito visoki kapacitet rada. Osim toga, ti uređaji mogu proizvesti definiranu frakciju u jednoj jedinoj operaciji i to zahvaljujući optimalnim i velikodušnim dimenzijama sita.

Sofisticirane karakteristike drobilica MOBIREX MR 100 Z i MOBIREX MR 130 Z su impresivne. Kako bi postigli optimalno punjenje, uređaji za usip materijala sastoje se od usipnih lijevaka iz čelika otpornog na vodu, čije stjenke su hidraulično sklopive za transport, i vibrirajućih dovodnih traka koje pokreću električni motori s kontroliranom frekvencijom. Velika, dvoetažna i robusna sita, koja vibriraju međusobno neovisno, su naknadno priključena kako bi osigurala efikasno prosijavanje unesenih materijala. Uz to se materijal, koji je sada već u željenoj frakciji, odvodi oko drobilice putem by-passa direktno na vibrirajuće istovarne lijevke. To povećava ne samo kvalitetu krajnjeg proizvoda, već i učinkovitost drobilice. Vibrirajući istovarni lijevci su i sami opremljeni čelikom otpornim na vodu (Hardox) i prenose materijal ravnomjerno i nježno na velike istovarne trake. Habanje na istovarnim trakama je znatno reducirano, čime se povećava opća raspoloživost uređaja.

Zbog njihovog posebno čvrstog i robusnog dizajna, koriste se također i dvije drobilice iz serije SHB. Sa svojim jednostavnim transportom, kratkim vremenom za postavljanje i visokom učinkovitošću za svoju relativno laganu težinu, MOBIREX MR 100 Z je jedan vrlo impresivan uređaj. Zajedno sa svojim učinkovitim pogonom, taj uređaj omogućava vrlo ekonomično drobljenje čak i za manje količine. Otvor za usip kod MOBIREX MR 130 Z drobilice ima dimenzije 1,300 mm x 900 mm, što omogućava unos materijala i do 400 t/h. Općenito uzevši, jedna od najdragocjenijih karakteristika MOBIREX MR 130 Z je njegova fleksibilna primjena. Zahvaljujući svojoj udarnoj drobilici na hidraulični pogon, taj uređaj može raditi s vapnencem, armiranim betonom, ciglom i asfaltom te proizvesti finalne frakcije vrhunske kvalitete.


(c) 2024 Ro-tehnologija Hrvatska