WIRTGEN MINERAL TECHNOLOGY DAYS 2015 - OSMO MEĐUNARODNO OKUPLJANJE STRUKE

WIRTGEN MINERAL TECHNOLOGY DAYS 2015
Wirtgen Mineral Technology Days 2015 – Internacionalno okupljanje branše kod Benninghovena
Benninghoven GmbH & Co. KG bio je ove, 2015. godine domaćin osmog međunarodnog okupljanja Wirtgen Grupe. Više od 2.500 stručnih posjetitelja iz preko 100 zemalja doživjeli su kod ovog specijalista za asfaltne baze u Mülheimu na Moselu praktično orijentirana i ka budućnosti orijentirana pionirska rješenja iz područja tehnologija obrade mineralnih sirovina Wirtgen Grupe.
Stručnjaci iz branše dobili su dubinski uvid iza kulisa prilikom obilazaka tvorničkih pogona tvrtke Benninghoven u Mülheimu i Wittlichu. Značajni vertikalni proizvodni raspon i baratanje enormno velikim komponentama koje se koriste u proizvodnji gigantskih čeličnih konstrukcija su bili vrlo impresivni, a bila je to i izložba strojeva koja je dala upečatljiv pregled tog sofisticiranog proizvodnog programa poslovnog sektora Wirtgen Group Mineral Technologies. Ovo je događanje ponudilo izvanrednu platformu za razmjenu iskustava među stručnjacima iz struke.
WIRTGEN MINERAL TECHNOLOGY DAYS 2015 WIRTGEN MINERAL TECHNOLOGY DAYS 2015
Znanje i iskustvo u primjeni te projektna podrška za uspjeh kupca
Uz prvoklasne proizvode se raspon usluga kojeg nudi Wirtgen Grupa u poslovnom sektoru Mineral Technologies bazira na utemeljenom know-how-u o primjeni i pouzdanim post-prodajnim rješenjima. Jer upravo su u projektnom poslovanju znanje eksperata i best-practice traženi kako bi se kod svake primjene, uz odgovarajući stroj odnosno postrojenje, mogao iskoristiti puni potencijal.
WIRTGEN MINERAL TECHNOLOGY DAYS 2015
Čelični divovi u akciji
WIRTGEN MINERAL TECHNOLOGY DAYS 2015 WIRTGEN MINERAL TECHNOLOGY DAYS 2015
Stručnjaci za primjene Wirtgen Grupe upriličili su uzbudljive demonstracije uživo o tome kako to u stvari izgleda u praksi. Oba su stroja, Surface Miner 2200 SM 3.8 i 2500 SM, pravi predstavnici širokog raspona raznovrsnosti primjena Wirtgen strojeva u postupku produktivne eksploatacije od mekanih do tvrdih stijena. Pritom je 111 tona teški Wirtgen Surface Miner 2500 SM radio s impresivnih 1.065 ks kod vršenja iskopa materijala i ukrcavanja direktno u kamione putem prijenosnog remena. Kleemann je impresionirao ne samo svojim lancem kombiniranih strojeva, koji se sastojao od čeljusne drobilice MC 110 Z EVO, konusne drobilice MCO 9 EVO i uređaja za prosijavanje MS 16 D, za drobljenje prirodnog kamena u raznim visoko-kvalitetnim finalnim veličinama zrna u tro-stupanjskom lancu obrade. Jer nakon što je mobilna udarna drobilica MR 130 ZS EVO 2 jasno demonstrirala kako je moguće obraditi čak i velike količine prirodnog kamena, Kleemann čeljusna drobilica MC 110 Z EVO je pokazala kako se oba ta stroja mogu bez ikakvog napora visoko-učinkovito nositi također s recikliranjem betonskog i građevinskog otpada. Domaćin ovog zbivanja, Benninghoven, pogodio je“u sridu“ sa svojim granulatorom MBRG 2000-2 i blagom granulacijom RAP-a (izglodani reciklirani asfalt) s nastavnom separacijom u dvije frakcije. I – to nije sve!! Rad i upravljanje asfaltnom bazom TBA 3000 bili su demonstrirani na licu mjesta, pokrivajući protok materijala od stupnja hladnog unosa preko procesa sušenja i zagrijavanja pa do samog procesa miješanja i naknadnog utovarivanja dovršene mješavine.
WIRTGEN MINERAL TECHNOLOGY DAYS 2015
WIRTGEN MINERAL TECHNOLOGY DAYS 2015
Prezentacije od strane međunarodnih stručnjaka
Međunarodni stručnjaci su svoje znanje i praktično iskustvo podijelili kroz predavanja o temama kao što su polimerski bitumen i tehnologije recikliranja. Tematske izložbe o tehnološkim ključnim stručnostima proizvodnih marki Wirtgen Grupe su karakteristika koja se ponavlja na skupovima te grupacije. Tokom 2015 Mineral Technology Days, posjetitelji iz struke su bili pozvani da istraže fascinantni svijet Wirtgen tehnologije glodanja, glavne značajke Kleemann EVO serije i modernog Benninghoven sustava upravljanja reciklažom, od obrade RAP-a do sustava unosa materijala za asfaltne baze.
Proizvodni program koji puca od inovacija
WIRTGEN MINERAL TECHNOLOGY DAYS 2015
Ništa manje od 19 izložaka – poprečni presjek opsežnog proizvodnog programa Wirtgen Grupe u sektoru tehnologije obrade mineralnih sirovina  – bili su prezentirani posjetiteljima iz struke kroz izložbu strojeva. Vidno impresionirani izloženim strojevima i njihovom stvarnom veličinom, posjetitelje su posebno privukle inovacije koje su po prvi puta bile otkrivene na ovom skupu u mjestu Mülheim na rijeci Mosel.
Wirtgen
WIRTGEN MINERAL TECHNOLOGY DAYS 2015
Wirtgen je izložio novi sklop bubnja za glodanje za svoj najreprezentativniji stroj za površinski kop - Surface Miner 4200 SM, koji je specijalno projektiran za Windrow postupak, dakle polaganje trokutastih hrpi materijala iza stroja. Zahvaljujući 15% većem učinku rada i 15% reduciranju trošenja noževa za glodanje u usporedbi sa standardnim bubnjem za glodanje je ova inovacija predodređena da kopanje mineralnih depozita stijena u budućnosti učini još i više ekonomičnim. Rudarske kompanije će financijski profitirati i zbog novog sustava s kamerama za otkrivanje razgraničenja tj. sučelja slojeva stijena. Uz pomoć jednostavnog vizualiziranja razgraničenja između dragocjenog minerala i međusloja baziranog na različitim bojama i/ili strukturama te dvije stijene, on će podići učinkovitost selektivnog iskopa do sasvim novih razina. Zahvaljujući tom egzaktnom iskopu bit će moguće dobivati veće količine materijala više čistoće i povećati njegovu učinkovitost u pogonu za obradu. Za rudarska poduzeća to znači snižavanje troškova obrade nakon iskopa i značajni porast u zaradi.
Kleemann
WIRTGEN MINERAL TECHNOLOGY DAYS 2015
WIRTGEN MINERAL TECHNOLOGY DAYS 2015
Postrojenje MOBICONE MCO 9 EVO bilo je u centru pažnje Kleemann izložaka. Ova konusna drobilica na gusjenicama zatvara i zadnju od preostalih praznina u rasponu modela tvrtke Kleemann. Poput ostalih Kleemann drobilica iz serije EVO, ovaj MCO 9 je specijalno razvijen kako bi zadovoljio potrebe  klijenata na tržištu podizvođača te uz optimalne opcije lančanog povezivanja, svoju privlačnost duguje i preglednom sustavu komandi te jednostavnom transportu. Demonstracije uživo su jasno pokazale kako MCO 9 EVO idealno paše uz mobilnu čeljusnu drobilicu MOBICAT MC 110 EVO. Tom su prilikom, u kombinaciji s mobilnim troetažnim uređajem za prosijavanje MS 16 D, ova dva postrojenja formirala visoko-učinkovitu lančanu kombinaciju strojeva za obradu prirodnog kamena.
Benninghoven
WIRTGEN MINERAL TECHNOLOGY DAYS 2015
Specijalist za asfaltne baze, Benninghoven, je sa svojih čak 14 izložaka predstavljao većinu prezentiranih izloženih strojeva u Mülheimu. Posebnu je pozornost pritom privukao njihov novi generator na vrući plin. Indirektno zagrijavanje RAP-a u kontra toku uz korištenje generatora na vrući plin je tehnika koja je izrazito neškodljiva za čovjekovu okolinu i ekonomična, a Benninghoven ju primjenjuje i kontinuirano dalje razvija već desetljećima. S novim generatorom na vrući plin je ovo poduzeće stvorilo preduvjete za unos veće količine recikliranog materijala uz istovremeno reduciranje vrijednosti emisija. Glavna prednost svega toga je i pozitivna ukupna energetska bilanca.
WIRTGEN MINERAL TECHNOLOGY DAYS 2015
Wirtgen Group: Kompletni proizvodni lanac
Kroz integraciju i tvrtke Benninghoven, Wirtgen Grupa sada nudi kompletan raspon rješenja u poslovnom sektoru mineralnih tehnologija za iskop i obradu mineralnih sirovina i reciklažnih materijala kao i proizvodnju asfalta. Na taj je način sada zatvoren kompletan ciklus od tehnologija cestogradnje do tehnologija obrade mineralnih sirovina i nazad, i ta grupa kompanija sada svojim vlastitim tehnologijama pokriva cjelokupni proizvodni lanac u cestogradnji: obradu sirovina, izradu asfaltnih mješavina, polaganje asfalta, sabijanje asfalta te njegovo ponovno saniranje.
Galeriju slika s ovog događanja možete vidjeti ovdje: Više


13.10.2015 @ 08:54h