TVRTKI BMTI – GRAĐEVINSKI STROJEVI INTERNATIONAL d.o.o. (STRABAG d.o.o.) ISPORUČILI SMO NOVI VALJAK – HAMM HD 10 VO

Sredinom ove godine smo tvrtki BMTI -  građevinski strojevi International d.o.o. isporučili još jedan oscilatorno-vibracijski valjak HAMM HD 10 VO.
HAMM HD 10 VO

HAMM HD 10 V0
Valjci HAMM HD 10 su artikulirani (zglobni) valjci za sabijanje asfalta koji su izrazito laki za rukovanje, a valjci iz te serije dostupni su u radnim težinama koje variraju od 7 do 14 tona. Ta HD serija je zaokružena novom linijom, “Compact Line“, od deset kompaktnih malih valjaka za svaku priliku, s rasponom težine od 1,5 do 4,2 tone, koji se odlikuju impresivnim sabijanjem i brojnim tehničkim inovacijama, a njoj pripadaju i ovi mali valjci. Ovaj HAMM HD 10 VO je tandem valjak (s dvije čelične bandaže), dok je HAMM HD 10 VT kombi valjak, sa čeličnom bandažom sprijeda te sa četiri glatke gume straga.
HAMM HD 10 VO
Na sajmu BAUMA 2013 u Münchenu, HAMM AG je premijerno predstavio oscilatorno-vibracijske valjke HD CompactLine u srednjem rasponu radnih težina.

Proizvođač HAMM je još prije 30 godina revolucionirao tehniku sabijanja pomoću oscilacije. Danas je ta učinkovita tehnologija konačno dostupna i u klasi kompaktnih valjaka. Jedino HAMM AG u ovoj težinskoj klasi proizvodi valjke koji imaju oscilatorni sistem zbijanja!
HAMM HD 10 VO
HAMM HD 10 V0
Višestruke prednosti sabijanja pomoću oscilacije su slijedeće:
•    Manje prelazaka valjkom;
•    Nema prekomjernog sabijanja i nema drobljenja zrna;
•    Dinamično i efikasno sabijanje, čak i u blizini osjetljivih
      struktura;
•    Samo-podesivi sustav reguliranja – pogrešna     
     podešavanja su onemogućena;
•    Čvrsti spojevi između slojeva, bez oštećenja na    
     ohlađenom asfaltu (važno kod radova održavanja –
     „krpanja“ asfalta i slično);
•    Učinkovito sabijanje i kod nižih temperatura asfalta,
      stoga i veći vremenski raspon rada na terenu.

•    Izvanredna kvaliteta površine.

Odlike ovog načina su „brzo i nježno“ sabijanje: stupanj sabijanja se povećava vrlo brzo putem oscilacije jer bandaža valjka “istresa” svoju cjelokupnu snagu kompresije u tlo, kako u gibanju ekscentričnih masa prema naprijed tako i u kretanju unazad. Na taj način, u usporedbi s klasičnom vibracijom “gore-dolje”, sila sabijanja djeluje na podlogu dvostruko duže. Bandaža se nikada ne odvaja od tla. To dodatno ima za rezultat da je na podlozi kontinuirano statičko opterećenje, koje ne samo da ubrzava postupak sabijanja već također garantira i ekstremno ravnu površinu. Još jedan plus - unatoč punoj iskorištenosti energije sabijanja, u usporedbi s vibracijom samo se mali dio šoka prenosi u neposrednu okolinu. To znači da se oscilacijom učinkovito sabijanje može bez problema vršiti čak i u blizini osjetljivih zgrada ili drugih objekata.
HAMM HD 10 VO/ HD 12 VO
HAMM HD 10 V0
Glavne odlike oscilatorno-vibracijskog tandem valjka (čelik-čelik) - HAMM HD 10 VO:
> Optimalni pregled valjka zbog zakrivljenog prednjeg dijela
> Ergonomsko sjedište vozača
> Moderna komandna ploča
> Mala težina i visina valjka
> Ogibljeno komforno sjedalo operatera
> Centralna točka ovjesa
> Laki za održavanje i servisiranje


24.10.2016 @ 09:26h