TVRTKI BMTI – GRAĐEVINSKI STROJEVI INTERNATIONAL d.o.o. (STRABAG d.o.o.) ISPORUČILI SMO DVA NOVA VALJKA – HAMM HD+ 90i VV

Dana 11. i 16.10.2016. isporučeni su novi valjci tvrtki BMTI -  građevinski strojevi International d.o.o. (STRABAG d.o.o.) - HAMM HD+ 90i VV. To su valjci iz serije HAMM HD+ - vibracijski tandem valjci radne težine 9 tona.
HAMM HD+ 90i VV
HAMM HD+ 90i VV
Proizvođač HAMM AG je dobitnik nagrade iF Gold Award 2010 – najviše tj. zlatne nagrade za industrijski dizajn serije HD+ zglobnih valjaka. Ovo je najprestižnija nagrada te vrste u svijetu, koju je HAMM AG zaslužio prvenstveno zbog funkcionalnosti ovih strojeva i načina na koji su zasebni elementi međusobno povezani na što se nadovezuje intuitivno rukovanje njima i preglednost sa mjesta rukovatelja.
HAMM HD+ 90i VV
Karakteristike vibracijskog tandem valjka (čelik-čelik) - HAMM HD+ 90i VV:
•    Ergonomsko sjedište vozača s perfektnim pregledom okolo-naokolo
•    Sjedište vozača, uključujući i volan te komandnu ploču, moguće je rotirati i pomicati
•    Jasan pregled površine bandaže, njenih vanjskih rubova i radne okoline
•    Hidrostatski pogon daje izvrsne sposobnosti svladavanja uspona
•    Dizel motor visoke snage i niske emisije buke
•    Sustav za prskanje s 2 vodene pumpe; mlaznice su vidljive sa sjedišta vozača
•    "Pasji hod" za povećanje radne širine
HAMM HD+ 90i VV
Ovo su još dva od ukupno tri do sada u Hrvatsku isporučena valjka s Easy Drive konceptom upravljanja. Ovaj novi koncept Easy Drive je logičan, jednostavan i primjeren korisnicima, dakle intuitivan radni koncept za najnoviju generaciju strojeva, a odlikuju ga jednostavan i brzo shvatljiv rad te ergonomski optimizirane karakteristike kabine. Valjcima s Easy Drive konceptom se upravlja koristeći volan. Za kontrolu vožnje rukovatelj koristi komandnu ručicu (joystick). Važna dugmad su smještena tako da su rukovatelju vidljiva u svakom trenutku. Svi ostali radni elementi su raspoređeni prema slijedećem pravilu: što se više koriste, to je bliži njihov položaj komandnoj ručici.
EASY DRIVE KONCEPT
Logičan redoslijed prevladava i na multifunkcionalnom naslonu za ruke: na vrhu je funkcija pred-biranja, na dnu je podešavanje funkcija. Statusni displeji su grupirani na komandnoj ploči odmah do volana, a isto tako i dugmad koja se ne koristi često. Svi displeji i dugmad su bojom kodirani, dakle kao i kod ostalih HAMM valjaka: ista boja – ista funkcijska grupa.
EASY DRIVE KONCEPT
Platforma rukovatelja stroja ima mehaničko pomicanje sjedišta s rotacijom i široki raspon mogućnosti podešavanja. Komandna ploča ima pet pozicija i jezično neutralan dizajn. Multifunkcionalni naslon za ruke s komandnom ručicom za intuitivnu kontrolu najvažnijih funkcija ima i funkciju sklapanja (dodatna oprema). Ovaj model valjka ima i spremnik za gorivo „Ad Blue“ jer se radi o „Final“ verziji motora.
EASY DRIVE KONCEPT


26.10.2016 @ 05:18h