TVRTKI COLAS HRVATSKA d.d. IZ VARAŽDINA ISPORUČEN FINIŠER SUPER 1800-3i

U tvrtki COLAS HRVATSKA d.d. VARAŽDIN smo dana 22.12.2016. pustili u pogon nedavno isporučen novi finišer VÖGELE SUPER 1800-3i iz proizvodnog programa GRUPACIJE WIRTGEN.

Ovo je već drugi finišer ovog tipa isporučen tvtrki COLAS,  a kao i njegov prethodnik je, na zahtjev kupca, isporučen u zaštitnoj boji njihove tvrtke - narančastoj!

Stroj za asfaltiranje ceste

Finišer SUPER 1800-3i je najsnažniji stroj na gusjenicama u Univerzal klasi proizvođača VÖGELE. Uz visoki stupanj perfekcije, on kombinira karakteristike kao što su robusno i pouzdano rukovanje materijalom, velike širine asfaltiranja do čak 10 m (u izvedbi kod kupca - do 8 m), izvrsna pokretljivost te upečatljivo veliki spektar primjena u radu. Pri dužini stroja od svega 6,0 m, ovaj novi VÖGELE finišer savladava autoceste jednako dobro kao i uske kružne tokove. Za snažan pogon brine se perfektno usklađen dizel motor Cummins od 127 kW. Moderan koncept pogona je pored visoke učinkovitosti prije svega impresivan i zbog svoje ekonomičnosti. Upravo u ECO-stupnju ovaj stroj radi izrazito tiho i štedljivo.
Za perfektne radne uvjete pobrinuo se VÖGELE koncept rukovanja ErgoPlus® - jer uz ErgoPlus® je rukovanje ovim strojem posebno jednostavno. Za operatera je na raspolaganju moderno i ergonomsko radno mjesto, koje ima sve što je moguće poželjeti.

Ova nova generacija stroja nudi i dvije velike inovativne novosti u smislu tvornički ugrađene dodatne opreme na stroju. To su AutoSet Plus – automatizacija dviju funkcija: re-pozicioniranje stroja za transport / nastavak rada kao i pohrana radnih programa ugradnje asfalta koji uključuje i opciju hidraulične blokade grede.

Druga je PaveDock Assistant - sustav koji značajno olakšava komunikaciju između strojara na finišeru i vozača vozila koje doprema asfaltnu mješavinu. Oprema uključuje 2 specijalna retrovizor-displeja signalizacije koja to omogućuje. Time je SUPER 1800-3i u pogledu nivoa učinkovitosti, ekonomičnosti i jednostavnosti rukovanja postavio sasvim nova mjerila.
Na isporučeni stoj je ugrađena i upravljačka jedinica elektroničko kontroliranog uređaja za nivelaciju tip NIVELTRONIC Plus koja služi za automatsku kontrolu poprečnog i uzdužnog nagiba sa senzorima za uzdužnu nivelaciju i ultrazvučno očitavanje visine.
Također, uz ranije navedenu opremu, uz stroj je isporučen i WITOS FleetView Telematiksystem – softver za udaljeno praćenje i nadzor nad strojevima u vlasništvu kupca.

Ovaj stroj u posjedu tvrtke COLAS HRVATSKA d.d. Varaždin opremljen je visoko-sabijajućom gredom AB 500-3 TP1 i nastavcima 2x 1,25 m + 2x 0,25 m, što mu daje mogućnost asfaltiranja do 8 metara radne širine. Više

Tehničke karakteristike:

    Maksimalna širina asfaltiranja 8 m
    Brzina polaganja asfalta do 700 tona/h
    Maksimalna debljina sloja 30 cm
    Transportna širina 2,55 m
    Brzina asfaltiranja do 18 m/min.
    Brzina kretanja do 20 km/h
    Cummins motor QSB6.7-C170 snage 127 kW - s pojačanim
    generatorom
    AutoSet Plus
    PaveDock Assistant  
    ErgoPlus 3 upravljanje
    Niveltronic Plus nivelacija
    Fume extractor (sistem izvlačenja asfaltnih para)
    Screed assist - hidraulički sklop za rasterećivanje grede
    WITOS FleetView
    Tvrdi krović sa širokom štitnicima od sunca

Ugradnja asfalta finišerom Wirtgen Group
 
 


22.02.2017 @ 01:56h