TVRTKI COLAS HRVATSKA d.d. IZ VARAŽDINA ISPORUČEN FINIŠER VÖGELE SUPER 1800-3i

U tvrtku COLAS HRVATSKA d.d. iz Varaždina isporučili smo dana 11.10.2017. novi finišer VÖGELE SUPER 1800-3i s visoko-sabijajućom gredom AB 500-3 TP1 iz proizvodnog programa grupacije WIRTGEN.

finišer Vögele 

Radi se o trećem finišeru istog tipa isporučenom tvtrki COLAS HRVATSKA d.d., a na zahtjev kupca, kao i svi do sad isporučeni strojevi, obojan je u boji njihove tvrtke - narančastoj!

Finišer SUPER 1800-3i je najsnažniji stroj na gusjenicama u Univerzal klasi proizvođača VÖGELE. Uz visoki stupanj perfekcije, on kombinira karakteristike kao što su robusno i pouzdano rukovanje materijalom, velike širine asfaltiranja do čak 10 m (u izvedbi kod kupca - do 8 m), izvrsna pokretljivost te upečatljivo veliki spektar primjena u radu. Pri dužini stroja od svega 6,0 m, ovaj novi VÖGELE finišer savladava autoceste jednako dobro kao i uske kružne tokove.
Za snažan pogon brine se perfektno usklađen dizel motor Cummins od 127 kW. Moderan koncept pogona je pored visoke učinkovitosti prije svega impresivan i zbog svoje ekonomičnosti. Upravo u ECO-stupnju ovaj stroj radi izrazito tiho i štedljivo.
Za perfektne radne uvjete pobrinuo se VÖGELE koncept rukovanja ErgoPlus® uz kojeg je rukovanje ovim strojem posebno jednostavno. Za operatera je na raspolaganju moderno i ergonomsko radno mjesto, koje ima sve što je moguće poželjeti.

Ova nova generacija stroja nudi i dvije velike inovativne novosti u smislu tvornički ugrađene dodatne opreme na stroju. To su AutoSet Plus – automatizacija dviju funkcija: re-pozicioniranje stroja za transport / nastavak rada kao i pohrana radnih programa ugradnje asfalta koji uključuje i opciju hidraulične blokade grede.

Druga je PaveDock Assistant - sustav koji značajno olakšava komunikaciju između strojara na finišeru i vozača vozila koje doprema asfaltnu mješavinu. Oprema uključuje 2 specijalna retrovizor-displeja signalizacije koja to omogućuju. Time je SUPER 1800-3i u pogledu nivoa učinkovitosti, ekonomičnosti i jednostavnosti rukovanja postavio sasvim nova mjerila.

Na isporučeni stoj je ugrađena i upravljačka jedinica elektroničko kontroliranog uređaja za nivelaciju tip Niveltronic Plus koja služi za automatsku kontrolu poprečnog i uzdužnog nagiba s ultrazvučnim senzorima na Big Multi Plex Ski.
Također, uz ranije navedenu opremu, uz stroj je isporučen i WITOS FleetView Telematiksystem – softver za udaljeno praćenje i nadzor nad strojevima u vlasništvu kupca.

 

Ovaj stroj u vlasništvu tvrtke COLAS HRVATSKA d.d. Varaždin opremljen je visoko-sabijajućom gredom AB 500-3 TP1 i nastavcima 4x 0,75 m, što mu daje mogućnost asfaltiranja do 8 metara radne širine.

 

Tehničke karakteristike isporučenog stroja:

    Maksimalna širina asfaltiranja 8 m
    Brzina polaganja asfalta do 700 tona/h
    Maksimalna debljina sloja 30 cm
    Transportna širina 2,55 m
    Brzina asfaltiranja do 18 m/min.
    Brzina kretanja do 20 km/h
    Cummins motor QSB6.7-C170 snage 127 kW - s pojačanim
    generatorom
    AutoSet Plus
    PaveDock Assistant  
    ErgoPlus 3 upravljanje
    Niveltronic Plus nivelacija
    Fume extractor (sistem izvlačenja asfaltnih para)
    Screed assist - hidraulički sklop za rasterećivanje grede
    WITOS  FleetView Telematiksystem
    Zvučni alarm kod vožnje unatrag
    Tvrdi krović sa širokom štitnicima od sunca

 


15.11.2017 @ 15:22h