TVRTKA DUBROVNIK CESTE d.d. POSTALA JE VLASNIKOM DVA STROJA - FINIŠER VÖGELE SUPER 1600-3i I VALJAK HAMM HD 14 VT

Tvrtka DUBROVNIK CESTE d.d. je početkom studenog 2017. osuvremenila svoj strojni park finišerom na gusjenicama VÖGELE SUPER 1600-3i i valjkom HAMM 14 VT.

finišer Vögele SUPER 1600-3i

Isporučeni finišer je najnoviji model i ujedno jedan od snažnijih strojeva u klasi srednje velikih finišera na gusjenicama, osnovne radne širine 2,5 metra. više
Pri dužini stroja od svega 6,0 m, ovaj novi VÖGELE finišer savladava autoceste jednako dobro kao i uske kružne tokove. Za snažan pogon brine se perfektno usklađen dizel motor Cummins od 116 kW.
Finišer SUPER 1600-3i opremljen gredom AB 500-3 TV s nastavcima za radnu širinu 6,5 metara.
Moderan koncept pogona je, pored visoke učinkovitosti, prije svega impresivan i zbog svoje ekonomičnosti. Upravo u ECO-stupnju ovaj stroj radi izrazito tiho i štedljivo.EcoPlus paket za smanjenje emisija - značajno smanjuje potrošnju goriva i snižava razinu buke. Paket sadrži: reduktor sa mogućnosti pojedinačnog isključivanja hidrauličnih pumpi, ventilator s podešavanjem brzine, optimizirani tijek hidrauličnog ulja za brzo postizanje radne temperature te energetski optimiziran pogon nabijača (tampera).
Za perfektne radne uvjete pobrinuo se VÖGELE koncept rukovanja ErgoPlus® - s kojim je rukovanje ovim strojem posebno jednostavno. Za operatera je na raspolaganju moderno i ergonomsko radno mjesto, koje ima sve što je moguće poželjeti.

Dodatna oprema AutoSet Plus predstavlja automatizaciju dviju funkcija: re-pozicioniranje stroja za transport / nastavak rada kao i pohrana radnih programa ugradnje asfalta koji uključuje i opciju hidraulične blokade grede.Na isporučeni stoj je ugrađena i upravljačka jedinica elektroničko kontroliranog uređaja za nivelaciju tip NIVELTRONIC Plus koja služi za automatsku kontrolu poprečnog i uzdužnog nagiba sa senzorima za uzdužnu nivelaciju i ultrazvučno očitavanje visine.

Tehničke karakteristike isporučenog finišera:

-    Maksimalna širina asfaltiranja 6,5 m
-    Kapacitet ugradnje asfalta do 600 tona/h
-    Maksimalna debljina sloja 30 cm
-    Transportna širina 2,55 m
-    Brzina asfaltiranja do 24 m/min.
-    Cummins motor QSB4.5-C155 snage 116 kW
-    AutoSet Plus
-    VÖGELE EcoPlus paket za smanjenje emisija
-    ErgoPlus 3 upravljanje
-    Niveltronic Plus nivelacija
-    Screed assist - hidraulički sklop za rasterećivanje grede
-    Tvrdi krović sa širokom štitnicima od sunca  

Isporučeni kombinirani valjak HAMM HD 14 VT s čeličnom bandažom sprijeda te s četiri glatke gume straga, dio je serije „Compact Line“ kompaktnih zglobnih valjaka za asfalt koje odlikuju ergonomski položaj vozača čemu pridonosi pregledna upravljačka konzola i neometan pogled na radnu okolinu, te Hamm-ov zglob u tri točke.

valjak HAMM 14 VT

Odlika ovog isporučenog modela, radne težine 3995 kg, radne širine 1380 mm), je što je gabaritno dosta velik, ima promjer bandaže od 900 mm i izuzetnu silu sabijanja od čak 64 kN (puno više od sličnih valjaka ostalih proizvođača).
Nadalje, ovaj model, jedini u ovoj težinskoj klasi, kod vibracijskog načina sabijanja omogućava odabir dvije frekvencije vibriranja (60 Hz ili 51 Hz) i dvije amplitude vibriranja (0,51 mm ili 0,31 mm). Valjak ima i najdeblji plašt čelične bandaže od 17 mm. više

Glavne osobine valjka:

•    Moderna komandna ploča
•    Optimalni pregled valjka zbog zakrivljenog prednjeg dijela
•    Ergonomsko sjedište vozača
•    Ogibljeno komforno sjedalo operatera
•    Laki za održavanje i servisiranje

Ugrađena dodatna oprema:

-  Preklopni ROPS čelični zaštitni luk
-  Zvučni alarm za vožnju unatrag
-  Rotacijsko svijetlo na ROPS zaštiti, halogeno
-  Dodatna zvučna izolacija

Već kod prvog puštanja u rad, prilikom asfaltiranja ceste u Metkoviću, oba dva stroja pokazala su kako se zajednički nadopunjuju u poslu s izvrsnim rezultatom u kvaliteti asfaltiranja. 
 


 


16.11.2017 @ 14:06h