KLEEMANN


KLEEMANN  - PRED-PROSIJAVANJE NA GRADILIŠTU CANTERAS FOJ, ŠPANJOLSKA

    

       

Efektivno pred-prosijavanje osigurava efikasan sveukupni postupak.

Drobljenje kamena vapnenca s vrlo visokim udjelom gline i zemlje

Specijalne zadaće iziskuju i specijalne uređaje. U kamenolomu Canteras Foj u blizini Barcelone, Španjolska, drobi se vapnenac. Pritom se proizvode četiri krajnje veličine zrna od 0-4 mm, 4-12 mm, 12-22 mm, +22 mm, koje se vrlo dobro koriste za beton i za cestogradnju. Ono što je posebno kod materijala za obradu jest to da je on vrlo onečišćen, u ovom slučaju kroz vrlo visoki udio gline. Kako je glinu vrlo teško prosijati, vlasnik Juan Manuel Foj se odlučio za upotrebu uređaja MOBIREX MR 122 RR iz kuće Kleemann. Taj poseban uređaj temelji se na uglednoj MR 122 Z, koja za ovaj specijalni slučaj rada na pred-prosijavanju doduše nije opremljena s poznatim i samim po sebi već visoko učinkovitim dvoetažnim heavy-duty sitom, već je opremljena stupanjski, jednim iza drugih, postavljenim rotacionim rešetkama tipa RRS 12,5/8 i RRS 12,5/6. Ovom specijalnom tehnikom pred-prosijavanja  ne postiže se samo uspješno pred-prosijavanje sitnih dijelova, već i kapacitet usipa materijala od čak 350t/h.


No, takav kapacitet zahtjeva kao slijedeći korak i jedan odgovarajući uređaj za prosijavanje, koji omogućava visoko kvalitetnu i vrhunski učinkovitu krajnju klasifikaciju. Mobilno troetažno sito tipa MOBISCREEN MS 20 D raspolaže impozantnom površinom za prosijavanje od 2050 mm x 6000 mm u izvedbi oblika banane i time postiže snagu proizvodnje  od čak 650 t/h. Kao i MOBIREX MR 122 RR, i ono raspolaže jednim dizel-elektronskim pogonskim konceptom. To s jedne strane omogućava vrlo povoljne troškove rada, a s druge strane omogućava upravljačko-tehničko povezivanje uređaja jedan ispod drugoga. Osim toga, oba uređaja nude kao opciju još i mogućnost napajanja/pogona stacionarnom strujom, što još dodatno može sniziti troškove rada.
--------
Slike:

Ljevo:
Vrlo lako uočljivo: Pred-prosijavanje sitnijih dijelova i gline u usipnoj masi i kao suprotnost tome – „blještavo“ bijeli krajnji proizvod.

Desno:

Optimalni spoj: MOBIREX MR 122 RR i MOBISCREEN MS 20 D pri drobljenju vrlo onečišćenog kamena vapnenca.


06.02.2009 @ 08:53h