JOSEPH VÖGELE AG PRESELIO U NOVU, STATE-OF-THE-ART TVORNICU

Najmoderniji pogon za proizvodnju finišera u svijetu započeo s radom
Novi VÖGELE pogon – tvornica samih superlativa


Započela je proizvodnja u novoj novcatoj tvornici koju je sagradila tvrtka za proizvodnju finišera - JOSEPH VÖGELE AG - sa sjedištem u Njemačkoj. Nakon perioda izgradnje od svega 18 mjeseci, taj vodeći svjetski proizvođač sada izrađuje svoje strojeve i isporučuje ih iz najmodernijeg pogona za proizvodnju finišera u Ludwigshafenu, na rijeci Rajni.

Vrijednost investicije u tu novu tvornicu iznosi ukupno 100 milijuna Eura. Cjelokupno zemljište pokriva 370.000 kvadratnih metara. Od te površine, otprilike 60.0000 kvadratnih metara pokrivaju zatvorene hale u kojima će se izrađivati i sklapati finišeri i grede za svjetsko tržište. VÖGELE se i tu može osloniti na postojeću iskusnu i stručnu radnu snagu, jer je ta nova tvornica sagrađena unutar Rhine-Neckar gradskog područja i svega je nekoliko kilometara udaljena od prijašnje lokacije u Mannheimu.

Novi tlocrt tvornice za optimiziranje proizvodnih procesa
Ova VÖGELE tvornica u Ludwigshafenu je jedna od najznačajnijih investicija poduzetih u sektoru strojogradnje u Europi. Odluka da građenje bude na “greenfield” zemljištu je dala Upravnom odboru, kao i projektnim inženjerima i arhitektima, potpunu slobodu u projektiranju tlocrta tvornice. Kao rezultat toga, svi su radni tokovi realizirani i implementirani upravo onako kako to idealno treba biti.

Veliki broj značajnih pojedinačnih investicija je također poduzet u svezi s ovim građevinskim projektom. Novi pogon za nanošenje laka praškastim postupkom (powder-coating) je jedna takva investicija od posebnog značaja. Uz cijenu od 4,2 milijuna Eura, ovo je najveća investicija ove tvrtke u strojeve. Novi pogon je posebno ekološki ustrojen jer se slojevi nanose bez otapala te posljedično bez emitiranja bilo kakvih zagađivača koji su štetni za ljude ili okolicu. Novi fleksibilni sustav proizvodnje je još jedna značajna pojedinačna investicija od strane Joseph Vögele AG, ukupne vrijednosti od 3,5 milijuna Eura. S ovim novim sustavom se strukturne čelične komponente pojedinog stroja ulažu , buše i glođu zajedno, reducirajući time vrijeme proizvodnje za čak 25%.
Cjelokupna investicija u ovu novu tvornicu u Ludwigshafenu položila je temelje kojima je osigurana dugoročna konkurentnost kompanije kao i proizvodnja finišera vrhunske kvalitete.

Moderan VÖGELE Centar za obuku i tehnologiju
Još jedna važna zgrada na novom zemljištu je novi Centar za obuku i tehnologiju ili skraćeno CTT. Školovanja unutar firme kao i daljnja obuka za rukovatelje VÖGELE finišera vršit će se ovdje. Nova CTT zgrada VÖGELEA mjeri skoro 3.000 kvadratnih metara. Svi tečajevi obuke će se vršiti pod optimalnim uvjetima, kako po pitanju funkcionalnosti tako i po pitanju prostora. Polaznici tečajeva će moći koristiti zaseban prostor u kojem će se moći optimalno simulirati gradnja ceste te će tako moći naučiti kako koristiti VÖGELE tehnologiju na najbolji i najučinkovitiji mogući način. VÖGELE očekuje više od 6.000 polaznika godišnje iz cijelog svijeta koji bi ubuduće trebali pohađati tečajeve obuke. Čak i sada, VÖGELE CTT je jedan od najvećih i najboljih centara za obuku u području građevinske mehanizacije.
Više o detaljima cijelog tijeka izgradnje i preseljenja pogledajte na:  www.voegele.info/en/aktuelles_und_presse/umzugskalender_1/Startseite_Umzugskalender.html
 


09.11.2010 @ 04:59h