SAMOHODNI STROJ ZA PRSKANJE BITUMENSKIH EMULZIJA WEIRO TM 804 SH U VLASNIŠTVU TVRTKE OSIJEK-KOTEKS D.D.

Tvrtka Weisig Maschinebau GmbH iz njemačkog grada Alfelda poznata je i pod trgovačkim nazivom WEIRO. Radi se o obiteljskoj firmi, u vlasništvu sada već treće generacije obitelji Weisig, koja u svom portfelju ima raznovrsne proizvode za građevinarstvo, od stambenih kontejnera za gradilišta, upravljačkih i elektro-kabina za asfaltna postrojenja, do strojeva za nanašanje bitumenskih emulzija i polaganje mikro-asfalta.

Samohodni strojevi za prskanje bitumenskih emulzija, WEIRO serija „TM“ već desetljećima predstavljaju referencu za najvišu kvalitetu među mnogim svjetskim proizvođačima slične opreme. Kupci na izbor imaju izvedbe sa 3 ili 4 kotača. Na raspolaganju je veliki raspon dodatne opreme, od potpuno kompjuteriziranog sustava automatskog doziranja emulzije WEIRO Spraycontrol V4, preko rampi za prskanje radnih širina od 1,6 do 2,3 m, ručnih prskaljki, do različitih priključaka za apliciranje emulzije na bočne spojeve asfaltnih slojeva. Stroj je standardno opremljen grijanim i izoliranim spremnikom, sustavom hidraulike za kretanje te pogon cirkulacione pumpe i priključaka, sustavom za samočišćenje s kompresorom za zrak, kao i sustavom ventila, slavina i manometara za cirkulaciju i prskanje bitumenskih emulzija.Tvrtka Osijek Koteks d.d. postala je sredinom listopada 2020. godine vlasnikom stroja WEIRO TM 804 SH. Radi se modelu na 4 kotača, iz najnovije, ovogodišnje generacije ovih strojeva, koji sada koriste pogonske motore klase Euro-5, a upravljačka konzola je značajno unaprijeđena, kao i sustavi sigurnosti.

ŠPRICA WEIRO TM 804 SH

Osijek Koteks je za svoj novi stroj odabrao slijedeću opremu:

•    Rampa za prskanje sa 9 lepezastih mlaznica sa individualnim uključivanjem,
     radne širine podesive od 0,90 do 2,10 m i pneumatskim dizanjem i
     spuštanjem u radni položaj
•    Sustav za grijanje emulzije sa plinskim plamenikom i termostatom te
     posebnim plamenikom za grijanje pumpe za emulziju
•    Brzinomjer za male brzine s tempomatom
•    Ručna prskaljka sa crijevom do 4 m
•    Bočni nosači za utovar/istovar viličarem
•    Prednja rotaciona četka ø590 mm, širine 2,19 m, sa hidrauličkim
      pozicioniranjem putem joysticka na upravljačkoj konzoliObuku za strojare i djelatnike održavanja u prostorima kupca u Osijeku održao je dipl. inž. Merlin Weisig, predstavnik četvrte generacije obitelji vlasnika tvrtke WEIRO.

 


19.10.2020 @ 10:51h