ISPORUČENA DVA VALJKA HAMM HD 10 VO TVRTKI STRABAG D.O.O.

Sredinom studenog 2020. godine naš dugogodišnji partner STRABAG d.o.o. dodao je svojem strojnom parku još dva valjka HAMM HD 10 VO. Isporuka je bila u Dugopolju.

HAMM HD 10 VO

Valjak HAMM HD 10 VO zglobni je valjak za sabijanje asfalta, izrazito lak za rukovanje, dio je serije „Compact Line“. Valjci iz te serije dostupni su u radnim težinama koje variraju od 7 do 14 tona. HD seriju sačinjava deset kompaktnih manjih valjaka za svaku priliku, s rasponom težine od 1,5 do 4,2 tone, koji se odlikuju impresivnim sabijanjem i brojnim tehničkim inovacijama. više

Karakteristike sistema oscilatornog zbijanja HAMM su dokazano vrhunske. Zadaci koji su prije izvršavani s vibracijskim, gumenim ili statičkim valjcima danas se mogu izvršiti objedinjeno s oscilatornim sistemom zbijanja. Ovaj sistem je upotrebljiv za zbijanje svakog tipa asfaltne podloge. Oscilacija ima čiste prednosti pred ostalim sistemima zbijanja, naročito kod podloga koje su teške i problematične za zbijanje.

HAMM tandem oscilatorni valjci odlikuju se:

-    manje agresivnim radom na različitim asfaltnim podlogama,
-    uspješnim zbijanjem čak i kod niske temperature,
-    izvanrednom kvalitetom površine.HAMM je jedini proizvođač valjaka s oscilatornim sistemom zbijanja u ovoj težinskoj klasi proizvoda.
Odlike ovog načina su „brzo i nježno“ sabijanje: stupanj sabijanja se povećava vrlo brzo putem oscilacije jer bandaža valjka “istresa” svoju cjelokupnu snagu kompresije u tlo, kako u gibanju ekscentričnih masa prema naprijed tako i u kretanju unazad. Na taj način, u usporedbi s klasičnom vibracijom “gore-dolje”, sila sabijanja djeluje na podlogu dvostruko duže. Bandaža se nikada ne odvaja od tla. To dodatno ima za rezultat da je na podlozi kontinuirano statičko opterećenje, koje ne samo da ubrzava postupak sabijanja već također garantira i ekstremno ravnu površinu. Još jedan plus - unatoč punoj iskorištenosti energije sabijanja, u usporedbi s vibracijom samo se mali dio šoka prenosi u neposrednu okolinu. To znači da se oscilacijom učinkovito sabijanje može bez problema vršiti čak i u blizini osjetljivih zgrada ili drugih objekata.

VIBRACIJA S JEDNIM VIBRATOROM S EKSCENTROM:
 
USMJERENA VIBRACIJA S DVA VIBRATORA:
 
OSCILACIJA S DVA VIBRATORA KOJI SE OKREĆU U SUPROTNOM SMJERU:
 
Ovaj valjak ima superiornu centrifugalnu silu zbijanja 20 / 33 Kn na prednjoj vibracijskoj bandaži i oscilatornu silu zbijanja 39 / 23 kN na stražnjoj oscilatornoj bandaži.
Valjak ima i najdeblji plašt čelične bandaže od 15 mm te je opremljen diesel motorom proizvođača Kubota tip D1703 sa 18,5 kW. Standard emisije ispušnih plinova je EU Stage V / EPA Tier 4.

Dodatna oprema isporučena s valjcima HAMM HD 10 VO:

- Preklopni brisači bandaža
- Preklopna ROPS zaštita
- Zaštitni krović
- Zvučni alaram za vožnju unatrag


 


18.12.2020 @ 10:10h