SAT SANIRANJE CESTA D.O.O. IZ ZAGREBA VLASNICI SU GLODALICE WIRTGEN W 210 Fi

Krajem mjeseca ožujka 2021. godine puštena je u rad glodalica WIRTGEN W 210 Fi u vlasništvu tvrtke SAT saniranje cesta d.o.o. iz Zagreba. Ovo je najjača glodalica za asfalt osnovne radne širine 2000 mm proizvođača WIRTGEN. Opremljena je motorom CATERPILLAR snage 755 KS po standardu emisije Tier 4f. Radi se o modelu iz posljednje „Fi“ generacije, na tržištu za ciljane kupce je od kraja 2018. godine, a široko predstavljanje bilo je na sajmu BAUMA 2019.Opremljena je robusnom transportnom trakom dužine 7.900 mm s trakom širine 850 mm i hidrauličnim sklopivim uređajem za skraćivanje duljine transporta.

Isporučena glodalica bogato je opremljena dodatnom opremom:

MCS BASIC FB 2000 kućište valjka za brzu izmjenu valjaka različitih izvedbi, izvedeno iz čelika visoko-otpornog na habanje

Valjak za glodanje MCS BASIC FB2000 sa sustavom za brzu izmjenu alata HT22, širina 2000 mm, dubina glodanja 330 mm, razmak alata 15 mm, uključujući 162 noža.

Fleksibilno montirana platforma rukovatelja s jasnim upravljačkim pločama, jednim stand-up sjedalom i spremnikom na zaključavanje zapremine oko 260 litara. Hidraulički po visini podesivi krović za zaštitu od vremenskih uvjeta štiti rukovatelja od vjetra i vremenskih uvjeta.

Pumpa za pretakanje vode (hidraulični pogon) na stražnjoj strani stroja.

WIRTGEN PERFORMANCE TRACKER WPT je laserski i satelitski podržani mjerni sustav za precizno određivanje performansi glodanja za strojeve s valjcima FB2000 ili FB2200. Dva laserska skenera mjere stvarnu širinu glodanja i dubinu glodanja na udaljenosti od staze glodanja. Rezultati performansi glodanja automatski se šalju odgovarajućim korisnicima putem WITOS sučelja s preciznim podacima o GPS položaju stroja i podacima o potrošnji energije, potrošnji vode, potrošnji alata i opterećenjima kamiona, na zaslonu, a zatim e-mailom. Izvješća o performansama glodanja koja uključuju sliku položaja glodanja također se mogu koristiti kao izvješće za obračune. Upotrebljivost WITOS hardverskih komponenti za postojeći mobilni radio standard zajamčena je 3 godine od datuma isporuke.

Sistem dodatnog težinskog opterećenja stroja 1.600 kg na stražnjem dijelu stroja. Pojedinačni utezi od 850 i 750 kg mogu se jednostavno i brzo umetnuti i pričvrstiti na stražnji dio stroja.

Veliki odjeljak za odlaganje koji može primiti do 69 kutija za noževe montiran na stražnjoj strani stroja umjesto standardnog pretinca za odlaganje. Pretinac za odlaganje otporan je na prskanje i dodatno sadrži potpuno zatvoreno područje za sigurno pohranu elektroničkih komponenti kao što su senzori za niveliranje ili izvlakači noževa.

Pretinac za odlaganje na obje stražnje strane za 8 spremnika za noževe.

Grijanje za područje nogu i područje ruku na platformi za rukovatelja.

Platforma rukovatelja opremljena dodatnim stand-up sjedalom podesivim po visini za veću udobnost.

Električno po sekcijama kontrolirano uključivanje-isključivanje prskanja vode u prostor valjka FB2000. Četiri područja mogu se kontrolirati prema potrebi s upravljačke ploče (automatski upravlja WIRTGEN PERFORMANCE TRACKER WPT). To uvelike smanjuje potrošnju vode.

Senzori za preopterećenje strugača koji ga automatski podižu kad god se otkriju prepreke koje bi ga mogle oštetiti.

Aktivni plutajući položaj za bočne stranice na lijevoj i desnoj strani kontinuirano podešava dubinu glodanja i položaja stranica. Ako je potrebno, bočne stranice mogu se kratko podići kako bi se spriječilo njihovo potonuće u meko tlo.

Stvarna dubina glodanja mjeri se diferencijalnom metodom između senzora na bočnoj ploči i senzora na strugaču. Stvarna dubina glodanja prikazana je na panelu LEVEL PRO ACTIVE.

VCS - Vacuum Cutting System – sistem „usisavača“ koji usisava prašinu nastalu glodanjem i vodenu maglicu s prostora valjka za glodanje i transportne trake

Poluautomatska kontrola ACTIVE CONVEYOR koja vodi istovarnu traku u situacijama na gradilištu u kojima se glodanje provodi na raskrižjima ili kružnim tocima.

Dodatni upravljački panel 5" za rukovatelja na tlu za kontrolu sustava za niveliranje LEVEL PRO ACTIVE (u stražnjem donjem dijelu stroja moguće je postaviti do dva takva dodatna upravljačka panela) 2 komada

Proširenje LEVEL PRO ACTIVE nivelacije – dva senzora hidrauličkih cilindara za skeniranje referentne površine lijevo i desno od valjka za glodanja.

Sistem za pranje vodom po pritiskom, tlak max. 150 bara, hidraulički pogonjeno.

Jedan hidraulički pogonjeni izbacivač noževa, uključujući potrebne električne i hidrauličke priključke.

Sustav kamera s ukupno 8 kamera: jedna ispred istovarne trake, jedna na stražnjem kraju stroja, dvije na bočnim stranicama (po jedna lijevo i desno) prema naprijed, dvije na bočnim stranicama (po jedna lijevo i desno) prema nazad, jedna kamera na strugaču i jedna kamera ispred valjka za glodanje i s prikazom na dodatnom 10" upravljačkom zaslonu na platformi rukovatelja.

Sustav dvostrukog pokretanja (startanja motora) za maksimalnu pouzdanost pokretanja s dodatnom automatskom funkcijom zaustavljanja motora koja smanjuje potrošnju dizela.

Električna pumpa za pretakanje goriva sa 7,5 m usisnog crijeva. Stroj se može puniti do 50 l/min iz vanjskih spremnika goriva
 


 

Puštanje u rad glodalice WIRTGEN W210 Fi : Zajedničkim snagama djelatnika tvrtke SAT saniranje cesta d.o.o. i našeg servisera obavljeni su radovi na Auto cesti Zagreb-Macelj čvor Zaprešić:

 

 


 


02.04.2021 @ 10:33h