WIRTGEN GROUP TECHNOLOGY DAYS 2011

Technology Days 2011 u novoj tvornici Joseph Vögele AG: Wirtgen Group prezentirala svoj cijeli raspon proizvoda na jednom mjestu
 

I ove je godine naš principal, grupacija WIRTGEN GROUP, za svoje vjerne kupce i korisnike opreme organizirala Technology Days – prezentaciju najnovijih strojeva i tehnologija iz njihovog proizvodnog programa u trajanju od dva dana, u periodu od 22. - 23.09.2011., u novom sjedištu tvrtke Joseph Vögele AG, u gradu Ludwigshafen, Njemačka, a Ro-Tehnologija d.o.o. je organizirala posjetu hrvatskih građevinskih tvrtki i vezanih organizacija tom događanju.
Joseph Vögele AG, specijalizirani proizvođač finišera za asfalt i beton (u sastavu Wirtgen Group od kraja 1999. godine), je krajem 2010. godine preselio u novu tvornicu tj. proizvodne pogone s druge strane rijeke Rajne. Cjelokupno zemljište pokriva preko 370.000 kvadratnih metara. Od te površine, otprilike 60.0000 kvadratnih metara pokrivaju zatvorene hale u kojima se izrađuju i sklapaju finišeri i grede za svjetsko tržište. To je danas najmoderniji i najveći pogon za proizvodnju finišera u svijetu!
Najnovija postignuća tehnologije strojeva kao i metode izgradnje sutrašnjice bili su središnje točke Wirtgen Group Technology Days u rujnu 2011. Wirtgen Group sa svojom globalnom mrežom od 55 podružnica i više od 100 dilera, pozvala je izvođače iz područja cestogradnje te vađenja i obrade kamena u Ludwigshafen. Više od 3.500 posjetitelja iz preko 80 zemalja okupilo se u novoj tvornici Joseph Vögele AG gdje su, ne samo obišli najnapredniji svjetski proizvodni pogon za proizvodnju finišera, već su također otkrivali inovativne tehnologije Wirtgen Grupe uživo i to iz neposredne blizine.


U toku tog dvodnevnog eventa, Wirtgen Group je prezentirala kupcima višeslojnu ponudu ekspertnih informacija i veliku raznoliku paletu demonstracija strojeva. Kao četvrti po redu event ovog tipa, Technology Days su se etablirali kao međunarodno okupljalište za predstavnike ove djelatnosti. Demonstracije strojeva uživo iz svih divizija Wirtgen Group palete bile su nedvojbeno vrhunac ovog programa, koji je bio dopunjen predavanjima stručnjaka, sveobuhvatnom izložbom strojeva i turom po novoj, glavnoj tvornici Jospeh Vögele AG.
Posjetiteljima su prikazane građevinske tehnologije sutrašnjice u akciji danas. Na istom mjestu su se susreli razmjena znanja, entuzijazam, užitak, dobra atmosfera, uspostavljali novi kontakti, poticala mašta, a vrhunac toga bila je nezaboravna večer u novom sjedištu J.Vögele AG, gdje je još upriličen večernji kulinarsko-zabavni program – užitak za sva čula – na kojem je selekcija kulinarskih užitaka uz bogat zabavni program dala nezaboravan pečat ovom bogatom doživljaju.




Inovacije u akciji koje su tamo prikazane dokaz su snage inovativnosti Wirtgen Group: dakle Wirtgen, Vögele, Hamm i Kleemann strojeva koji su posjetitelje poveli na obilazak budućnosti. Fascinantne aplikacije iz područja cestogradnje, vađenja i obrade kamena u spektakularnim demonstracijama uživo.


Mnogo se toga moglo naučiti na licu mjesta o samim proizvodima proučavajući tamo izložene strojeve, polagano i tempom koji vam odgovara, koristeći pritom u potpunosti stručnost i strastvenu posvećenost naših stručnjaka koji su bili na raspolaganju i omogućili da otkrijete sve – do i najmanjeg detalja. Ta manifestacija objedinila je prikaz inovacija u akciji, demonstracije uživo, nove vrhunske tehnologije, obilazak tvornice tj. pogona, predavanja od strane stručnjaka,  a sve to sa zajedničkim nazivnikom – strast prema struci.
Program je bio podijeljen u četiri područja:
Obilazak proizvodnog pogona – najnaprednije tvornice finišera u svijetu. Trenutni opseg proizvodnje uključuje 17 vrsti finišera, dva tipa dodavača, razne strojeve za specijalne namjene te 8 vrsti greda u 10 različitih izvedbi što se tiče opreme sa sustavima za sabijanje.


 

Obilazak je uključivao i ogled jubilarne izložbe „50 godina Wirtgena“, retrospektivu razvoja tvrtke osnovane 1961. godine, od strane tada 18 godina starog Reinharda Wirtgena, a koja je od tvrtke za prijevoz građevinskog materijala s jednim zaposlenikom izrasla u ugledni globalni konglomerat s više od 5.000 zaposlenika. Izložba uključuje prikaz razvoja robnih marki WIRTGEN, VÖGELE, HAMM i KLEEMANN.
Stručna predavanja – cijeli niz predavanja o novim tehnologijama i rastu kvalitete u cestogradnji bio je održan od strane vodećih stručnjaka – voditelja odjela za razvoj i projektiranje kod svakog od četiri brenda WIRTGEN GROUP.
Demonstracije uživo
– koje tradicionalno spadaju u glavne atrakcije Tehnoloških dana i daju uvid u visoki stupanj inovacija i rješenja – nudile su cijelu paletu tema, od pripreme i izgradnje tampona u cestogradnji, preko najnaprednijih tehnologija asfaltiranja i sabijanja u cestogradnji asfaltom pa sve do rehabilitacije kolnika i reciklaže materijala.
 
 


Izložba – uzduž WIRTGEN GROUP AVENIJE bio je izložen cijeli slijed na putu uspjeha te grupe kompanija. S jedne strane avenije bilo je izloženo 50 strojeva WIRTGEN, VÖGELE, HAMM i KLEEMANN. S druge pak strane su demonstrirani primjeri sinergijskih efekata koji se postižu pri radu koristeći WIRTGEN GROUP tehnologije u cestogradnji i obradi prirodnih kamenih materijala.
 
 
Ako se igdje sve to moglo vidjeti na jednom mjestu, onda je to bilo u novoj, state-of-the-art tvornici Joseph Vögele AG u Ludwigshafenu, Njemačka!
 


 


04.10.2011 @ 04:32h