ŽENA ZA VOLANOM HAMM VALJKA - OPREZ? - NE - KOMPLIMENTI!!

Nježni spol za upravljačem moćnog valjka za zemljane radove HAMM 3520!


Tko kaže da žene nisu dorasle rukovanju velikom i teškom mašinerijom, taj se definitivno vara. Živi dokaz toga je primjer Marije Muzike, koja je iznimka u svijetu i djelatnosti kojom dominiraju muškarci.
Marija Muzika porijeklom je iz malog istarskog sela Kurili, koje se nalazi u blizini Kanfanara. Ona je jedina žena operaterka građevinskih strojeva, koja je radila na poslovima izgradnje na Istarskom ipsilonu.


U prvoj fazi izgradnje Ipsilona radila je kod francuskog izvođača, Bouygues T.P., kao operater na valjku Hamm 3520HT. Sveukupno Marija već pet i pol godina radi na valjcima Hamm, a priča je započela tako da se prijavila za neko od radnih mjesta oglašenih od strane Bouygues T.P. te joj je tada ponuđeno da radi kao operater valjka. U posao ju je uveo te ju finesama podučio naš voditelj servisne službe, g. Mario Pudelko, a Marija je svojim dobrim radom i dobrim održavanjem valjka impresionirala svih. 


Tako se istakla kao najbolja operaterka, a to joj je omogućilo rad i u drugoj fazi izgradnje Ipsilona na valjku Hamm 3520, ali sada kod podizvođača, jer Bouygues T.P. u drugoj fazi nije imao svoj vozni park valjaka pa su kooperanti preuzeli poslove valjanja, od kojih je jedan bio i „Obrt za prijevoz stvari u cestovnom prometu –Vežnaver“. Po završetku izgradnje druge faze Ipsilona, i u čekanju nastavka treće faze, Marija se vratila bavljenju seoskim turizmom u svom malom istarskom selu.

Ali, čim se ukaže slijedeća prilika, Marija će s velikim nestrpljenjem i zadovoljstvom uskočiti „u sedlo“ valjka HAMM 3520 i zajezditi novim trasama prometnica koje očekuju njezinu pripremu i „dodir ženske ruke“!

Nadamo se da neće morati dugo čekati - treću fazu Istarskog ipsilona u kojoj će se graditi puni profil od Rogovića/Pazin pa do Tunela Učka tj. zaključno Matulja – a do tada joj želimo uspješno bavljenje seoskim turizmom!

 

 

 

 

 

      
  


13.10.2011 @ 09:25h