TVRTKI PAVLIC-ASFALT-BETON do.o. ISPORUČEN NOVI VALJAK HAMM 3214 HT

Tvrtki PAVLIC-ASFALT-BETON isporučen valjak HAMM 3412 HT
U travnju 2013. tvrtki PAVLIC-ASFALT-BETON isporučili smo valjak za pripremske radove u niskogradnji - tip HAMM 3412 HT, radne težine 13 tona.
Model HAMM 3412 HT jedan je od najprodavanijih valjaka u toj klasi strojeva, kako u svijetu tako i na hrvatskom tržištu. Više


Valjak HAMM 3412 HT odlikuje se slijedećim prednostima:

  • Ergonomsko sjedište vozača s izvrsnom vidljivošću na sve strane
  • Jasan displej s informacijama
  • Izvrsna sposobnost savladavanja uspona s blokirajućim diferencijalom
  • Centralna točka ovjesa za udobnu vožnju
  • Hidrostatsko upravljanje
  • Optimalno pojednostavljeno održavanje, dugi intervali servisiranja

Kabina je potpuno ostakljena, naročito naglašavamo ostakljenje na stražnjem dijelu stroja pomoću kojeg se dobro vide stražnji kotači - vrlo važno za rad na strmim pokosima.
Sjedalo rukovatelja je potpuno ogibljeno i s upravljačkim ručicama lijevo i desno koje su integrirane na sjedalu. Rukovatelj se i nakon višesatnog rada ne umara.
Središnji upravljački zglob na 3 točke je, od strane kako stručnjaka tako i korisnika, priznat kao najbolje tehničko rješenje kod ove vrste strojeva. Pomaže da se težine rasterete i tako onemogućava prevrtanje stroja na pokosima kao i amortiziranje neravnina preko kojih se prolazi.
Ovaj valjak opremljen je još i s HCQ – Compaction Meter Earthworkuređajem za mjerenje zbijenosti.
HCQ Compaction Meter
radi na istom principu kod svake aplikacije: za vrijeme sabijanja, sustav bilježi različite podatke o materijalu i stroju. Istovremeno, pak, DGPS prijemnik određuje položaj valjka. HCQ uređaj korelira postupak i informacije o položaju i prezentira ih grafički na PC monitoru u kabini rukovatelja stroja.
Moguće je također umrežiti i nekoliko valjaka putem WLAN-a. U tom slučaju, sustav određuje trenutni status sabijenosti cijele mreže valjaka u stvarnom vremenu - kao npr. broj prijelaza svih valjaka ili temperaturu asfalta, a rezultate prikazuje na svim P.C.-ima. Više o HCQ uređaju ovdje:


05.07.2013 @ 03:47h