Kleemann stacionarna postrojenja postaju mobilna

Stacionarna drobilična postrojenja sada postaju mobilna zahvaljujući međusobno spojenim postrojenjima
Kleemann demonstrira što je danas moguće uz pomoć know-how-a obrade i visokoučinkovitih postrojenja kapaciteta unosa od 500 t/h, sve do sedam finalnih frakcija od kojih su pet u skladu sa strogim standardima za proizvodnju asfalta i betona –  a sve to je moguće koristeći mobilna postrojenja? Koristeći kombinaciju postrojenja u Kelly’s of Fantane u Irskoj, Kleemann je demonstrirao što se danas može postići korištenjem mobilnih drobiličnih postrojenja.
Mobilne drobilice i uređaji za predsijavanje sve se više razvijaju i dosižu raspone kapaciteta koji su sve do nekoliko godina unazad bili mogući samo kod korištenja stacionarnih postrojenja. Primjerci poput ovog gore navedenog su predvodnici na putu za budućnost.
Što su to točno “međusobno povezana drobilična postrojenja”? Povezana postrojenja su drobilično postrojenje i uređaj za predsijavanje koji su koordinirani da rade zajedno u smislu kapaciteta i pogona.” Dva, tri ili nekoliko postrojenja mogu se kombinirati za korištenje kako kod iskopa prirodnog kamena u kamenolomima, tako i kod recikliranja. Potencijalni kapacitet takvih kombinacija postrojenja trenutno pokriva raspon od 100 t/h pa sve do 500 t/h, pri čemu limit gornje granice još uvijek nije postignut.
Zašto su međusobno povezana postrojenja sve popularnija?
Iskustvo nam pokazuje da je postupak ishođenja potrebnih dozvola za mobilna postrojenja, u većini slučajeva, znatno kraći i manje kompliciran nego što je slučaj kod stacionarnih postrojenja. Uz to, fleksibilno korištenje postrojenja na prostranim područjima i u tehničkim aplikacijama reducira rizičnost investicije. Takva postrojenja mogu se ponovno prodati, što dodatno smanjuje rizik. Još jedan jednako važan faktor u prilog tome je i činjenica da su proizvođači kao što je Kleemann u mogućnosti ponuditi postrojenja za tako veliku tonažu u raznim fazama drobljenja i prosijavanja.
Koja su potencijalna područja primjene?

Zahvaljujući razvoju tih postrojenja proteklih godina, mobilno postrojenje sve više postaje stvarna alternativa stacionarnoj verziji u velikom broju projekata. Iz tog se razloga sada sve češće proučava da li je jedan originalni stacionarni koncept s mobilnim jedinicama ekonomičniji. To je od naročite prednosti za postojeće operatere stacionarnih postrojenja koji se spremaju na nove investicije u strojeve. To je također izvedivi koncept za velike infrastrukturne projekte, s obzirom da su takvi projekti uglavnom ograničeni po pitanju vremena ili dometa te su često smješteni u slabo naseljenim područjima. Prikladna kombinacija mobilnih postrojenja bi se također mogla koristiti za novootvorene kamenolome, kao i za projekte recikliranja koji zahtijevaju krajnje proizvode vrhunske kvalitete.
Zahtjevi i očekivanja

Naravno da su zahtjevi visoki: s jedne strane mora postojati garancija da će se visokokvalitetni krajnji proizvodi, po pitanju kubikaže i kapaciteta, moći proizvesti. S druge strane, postupak mora biti pouzdani i ekonomski opravdan, što se, naravno, također dobrim dijelom odnosi na strojeve koji se koriste.
Moraju postojati prednosti po pitanju troškova, koje se možda i neće primijetiti u fazi nabavke, već uglavnom tijekom rada postrojenja. Npr. u kamenolomima koji pokrivaju veliko geografsko područje često je moguće drobilicu puniti direktno uz čelo etaže kamenoloma. Tako je upotreba teških vozila djelomično ili u potpunosti izbjegnuta. To donosi znatne uštede ne samo po pitanju vozila i strojeva, već i po pitanju troškova osoblja. U primjeru kod Kelly’s of Fantane, Martin Flynn, Voditelj gradilišta, objašnjava da su svi strojevi povezani putem kompjuteriziranog sustava. “Zaključak je da proizvodimo 500 tona na sat sa samo jednim zaposlenikom”, dodaje on. Nastavio je s objašnjenjem da su se njihovi troškovi znatno smanjili otkad koriste Kleemann postrojenja. “Mi sada proizvodimo više u toku jedne jedine smjene nego u usporedbi s prijašnjim radom u dvije smjene,” objasnio je.

Što to točno nudi Kleemann?
Kleemann nudi ne samo željena postrojenja, već i relevantni know-how samog postupka. Deseci godina iskustva u izgradnji stacionarnih postrojenja u kombinaciji s preko 25 godina iskustva u izgradnji drobiličnih postrojenja i uređaja za predsijavanje na gusjenicama znače da Kleemann svojim klijentima može ponuditi sveobuhvatnu uslugu. Stoga, ne samo da Kleemann može procijeniti i projektirati potreban tehnički postupak sigurno i pouzdano, već također osigurava njegovu uspješnu implementaciju dajući potporu kupcu tokom zahtjevnog razdoblja prijelaza sa stacionarnog na mobilno postrojenje.
Odlučujući faktor, napose, su postrojenja sama za sebe. Kleemann postrojenja s jedne strane nude relevantne radove u konceptu postrojenja i, s druge strane, robusnu, sofisticiranu, tehnologiju strojeva visoke učinkovitosti. Čeljusne, udarne ili konusne drobilice imaju razdvojeni unos za optimalan utovar (nema blokada), velika primarna sita za optimalnu kvalitetu finalne frakcije, stabilnu kontrolnu napona i zasebno nadgledanje pojedinačnih strojeva. Oni također imaju idealan pristup, lagano održavanje i, na kraju, ali ne stoga i manje važno, dizel-električni pogon s opcijom vanjskog izvora električne energije (strojevi u kamenolomima) što također čini mogućima kapacitete unosa od čak do 700 t/h. Sve te karakteristike su idealne za međusobno povezane koncepte postrojenja. Uz to još i optimalno koordinirani mobilni uređaji za prosijavanje, koji su dostupni u dvoetažnoj ili troetažnoj izvedbi, osiguravaju pouzdanu krajnju klasifikaciju.

 

Izjava o privoli za korištenje kolačića

Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog sustava, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.

U skladu s Uredbom o zaštiti osobnih podataka imate pravo:

Navedena prava prema Općoj uredbi u zaštiti osobnih podataka možete ostvariti dostavom Vašeg prigovora ili bilo kakvog drugog zahtjeva na slijedeću e-mail adresu: info@rotech.hr.

Ako ste suglasni da trgovačko društvo RO-tehnologija d.o.o. bez ikakvog ograničenja i naknadnih suglasnosti koristi Vaše osobne podatke u svrhu izravnog marketinga, molimo Vas da to potvrdite donjim klikom na riječ „suglasan“. Vaša potvrda predstavlja izjavu o privoli za korištenje osobnih podataka isključivo u svrhu izravnog marketinga ( na primjer slanja promotivnih materijala putem e-maila ).“

×