HAMM NOVOSTI NA INTERMATU 2009

 

Hamm - svjetska premijera inovacija na Intermatu
Na Intermatu 2009, Hamm će ponovno iznenaditi stručne krugove svojim brojnim inovacijama. Najvažnija inovacija su novi, zglobni tandem valjci HD+, koji će po prvi puta imati svoju svjetsku premijeru, i to u Parizu. Hamm će također po prvi puta prezentirati valjak HD 14 TT na gumenim kotačima iz linije malih valjaka tzv. CompactLine. Treća novost je valjak DV 65, dodatna varijanta modela iz serije tandem valjaka s pogonom na sva četiri kotača. Stručnjaci za sabijanje će također prezentirati HCQ Asphalt Navigator, najnoviji dodatak njihovom sustavu za mjerenje i dokumentiranje podataka.


HD+ robusni tandem valjci:
veća učinkovitost - više komfora - više kvalitete

Novi HD+ robusni tandem valjci će biti glavni izložak HAMM AG-a na Intermatu. Taj proizvođač valjaka će na međunarodnom sajmu u Parizu premijerno izložiti dva modela ove nove generacije tandem valjaka s "plus faktorom". Bazirani na sasvim novom konceptu, oni su impresivni zbog do sada još neostvarenog dometa preglednosti, izrazito pogodnog rada i izvrsnih radnih učinaka.

Čak i izvana, njegova prostrano dizajnirana kabina izgleda impresivno, a unutra nudi vozaču udobno sjedalo, koje se može pomicati preko cijele širine stroja, i sasvim novu dimenziju u sposobnosti manevriranja. Vozač ima savršen pregled valjka i uređaja za prskanje vode iz svake pozicije. Istovremeno, komandna ploča s displejom je uvijek u njegovom vidokrugu jer je fiksno pričvršćena za sjedalo, bez da time ograničava vozača.

Na početku će  Hamm prodavati HD+ valjke u dvije kategorije težine: HD 120+, težak 12,9 t i HD 140+, radne težine od 13,8 t. U obje težinske klase se nudi vibracijski i oscilacijski valjak. Hamm također nudi i visokofrekventnu verziju za tržište SAD-a, gdje se sabijanje vrši pri znatno većoj brzini. To je ujedno i prvi tandem valjak u svijetu u toj kategoriji težine koji može raditi istovremeno s različitim frekvencijama na prednjoj i na stražnjoj bandaži za vrijeme dinamičkog sabijanja. Na taj su način robusni valjci odlično opremljeni za sabijanje modernih, visoko-osjetljivih materijala za gradnju cesta ili materijala koje je teško sabijati.

Na HD+ valjcima, novi zglobni spoj osigurava poboljšanu stabilnost u vožnji i povećanu kvalitetu kod sabijanja u zavojima. Odraz za vrijeme psećeg hoda je također gotovo udvostručen u usporedbi s prijašnjim modelima iz HD serije. To znači da ovaj tandem valjak ima puno mjesta za manevriranje, npr. kod fine obrade rubova. HD+ valjci imaju i dodatnu prednost kad se radi o produktivnosti: spremnik za vodu kapaciteta gotovo 1.200 l omogućava mu da radi jednu cijelu smjenu bez potrebe da nadolijeva vodu.

Kompaktni valjak na gumenim kotačima HD 14 TT

Slijedeća inovacija na tom sajmu bit će HD 14 TT, valjak težak 4 t, s gumenim kotačima iz CompactLine. Po prvi put ikada prezentiran na sajmu u Parizu, taj kompaktni, zglobni valjak s gumenim kotačima i radne širine od 1,28 m nudi vozaču ergonomski optimizirano radno mjesto i vrlo je impresivan za vrijeme rada zahvaljujući čistom konceptu, udobnosti vožnje, sposobnostima manevriranja, pokretljivosti i visokoj produktivnosti. Ovaj valjak s gumenim kotačima objedinjuje sve ostale karakteristike pobjedonosne CompactLine, kao što su optimalna preglednost zbog uskog prednjeg dijela, niske visine stroja ili središnje točke ovjesa za izrazito lako tovarenje, što su samo neke od mnogih.

DV serija bogatija je za DV 65


Valjak DV 65 je treći novi proizvod od strane specijalista za sabijanje unutar Wirtgen Group-e. Ovaj valjak s pogonom na sva četiri kotača i težine od 7 t je najnoviji dodatak seriji DV, višestruko nagrađivanih tandem valjaka s panoramskom kabinom i konceptom pregleda od 360 stupnjeva. Uz svega par modifikacija radnog koncepta, Hamm je optimizirao ovaj stroj za građevinske, kao i za iznajmljivačke tvrtke, u kojima se na radu valjkom izmjenjuju razni timovi radnika. Valjkom se upravlja iz sjedala visoke udobnosti, koristeći volan, a svi radni parametri su pregledno prikazani operateru stroja na jasno organiziranom grafičkom displeju. Taj tandem valjak radne širine od 2,75 m je opremljen "Hammtronic" električnom komandom u standardnoj izvedbi i dostupan je kao vibracijski, oscilacijski i kombinirani valjak.

Homogeno sabijanje asfalta uz HCQ Hamm Asphalt Navigator

Hamm će na obale Sene donijeti i novu tehnologiju mjerenja i dokumentiranja radnih podataka: koristeći se GPS prijemnikom, HCQ Hamm Asphalt Navigator bilježi broj prijelaza i određuje temperaturu na cijelom području asfalta. Sustav koristi te informacije da bi izradio "mapu prioriteta". Uz primjenu jasnih kodova u boji, on pokazuje vozaču valjka koja područja moraju biti obrađena kao slijedeća. To ima za rezultat ekstremno homogeno sabijene asfaltne površine - čak i na rubovima. Ovdje se Hamm nadovezuje na svoj uspjeh u radovima iskopa, području gdje je ta kompanija već dugo vremena izrazito uspješna sa svojim HCQ GPS navigatorom koji osigurava kontinuiranu kontrolu sabijenosti. HCQ Asphalt Navigator uspješno izbjegava preveliku ili premalu sabijenost, čime značajno pospješuje homogenost i kvalitetu sabijenosti asfalta.

Izjava o privoli za korištenje kolačića

Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog sustava, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.

U skladu s Uredbom o zaštiti osobnih podataka imate pravo:

Navedena prava prema Općoj uredbi u zaštiti osobnih podataka možete ostvariti dostavom Vašeg prigovora ili bilo kakvog drugog zahtjeva na slijedeću e-mail adresu: info@rotech.hr.

Ako ste suglasni da trgovačko društvo RO-tehnologija d.o.o. bez ikakvog ograničenja i naknadnih suglasnosti koristi Vaše osobne podatke u svrhu izravnog marketinga, molimo Vas da to potvrdite donjim klikom na riječ „suglasan“. Vaša potvrda predstavlja izjavu o privoli za korištenje osobnih podataka isključivo u svrhu izravnog marketinga ( na primjer slanja promotivnih materijala putem e-maila ).“

×